O nama

Obzirom na socijalne probleme društva i vremena u kojem živimo, niti jedna institucija ne može dovoljno i na sveobuhvatan način pružiti odgovarajuću skrb na potrebe koje su svakim danom sve veće i izraženije. Da bi se što uspješnije mogli nositi sa spomenutim problemima i odgovoriti na pojedine izazove Udruga osoba s invaliditetom ,,PRIJATELJ” Metković je 2011. godine osnovala PRIJATELJICU socijalnu zadrugu. Zadruga je osnovana s  ciljem obavljanja socijalno-humanitarne djelatnosti od važnosti za osobe s invaliditetom. Djeluje na području Metkovića i Opuzena koje broji oko 25000 stanovnika.

VIZIJA

PRIJATELJICA socijalna zadruga će svojim djelovanjem i aktivnostima nastojati ugovarati poslove i narudžbe za predmete koje izrađuju njeni članovi. I dalje će se zalagati za zapošljavanje marginaliziranih skupina ( osoba s invaliditetom ) ali i drugog osoblja prema iskazanim potrebama zadruge, kako bi  u bliskoj budućnosti pokrenuli i dodatne planirane usluge socijalnog karaktera.

CILJEVI

Cilj Zadruge je osigurati osobama iz ranjivih skupina društva ravnopravnu poziciju na tržištu rada, jer upravo oni zbog smanjenih sposobnosti nemaju mogućnosti biti ravnopravni s ostalima.

Uz već primarni postavljeni cilj, ciljevi su nam :

  • Povećanje proizvodnje
  • Jačanje socijalnog poduzetništva na području grada Metkovića i doline Neretve
  • Zapošljavanje marginaliziranih skupina
  • Organiziranje i provođenje edukacija osoba uključenih u proizvodnju
  • Umrežavanje i rad sa sličnim institucijama koje rade na sličnoj problematici
  • Postizanje rentabilnog poslovanja.

Socijalna zadruga Prijateljica lider je socijalnog  poduzetništva, prepoznat u široj regiji. Zadruga je svojim djelovanjem aktivno i izravno doprinijela izgradnji društva tolerancije i suradnje te je pomogla socijalno isključenim osobama i njihovim obiteljima unaprijediti njihovo samopouzdanje i kvalitetu života. Želja nam je i dalje doprinositi izgradnji društvenog sustava u kojem će se osobe s invaliditetom kao i ostale marginalizirane skupine tretirati kao ravnopravne članove društva i poštovati njihovo ljudsko dostojanstvo.

Plan razvojnih aktivnosti podijeljen je u nekoliko segmenata kojima zadruga planira realizirati postavljene ciljeve za buduće razdoblje :

  • Edukativne radionice za osposobljavanje osoba direktno uključenih u proizvodnju, posebne ciljne skupine ( osobe s invaliditetom )
  • Proizvodnja predmeta od gipsa, gline, keramike, parafina i tekstila
  • Reciklaža lampiona
  • Plasman robe na tržište

Prijateljica socijalna zadruga
Sportska 3, 20350 Metković
telefon:
+385 20 680 090 (kancelarija) prijateljica.socijalna.zadruga@gmail.com

OIB: 01968973026
RNO: 0203009

Upravitelj:
Jurica Cvitić

Pravila zadruge

Financijsko izvješće
Financijsko izvješće 2015
Financijsko izvješće 2016
Financijsko izvješće 2017
Financijsko izvješće 2018
Financijski izvještaj 2019